חומרים ל-10-8 קציצות גדולות: 1 כוס קינואה, רצוי מ-3 צבעים 2 כוסות מים 1/2 קילו חזה עוף, טחון 2 שיני שום, כתושות 1/2 כוס פטרוזיליה 1/4 כוס בצל אדום (או לבן), קצוץ דק 1/2 1 כפות שמן זית כתית מעולה מלח ופלפל לפני הטעם
אופן ההכנה: 1. מניחים את הקינואה במסננת רשת דקה ושוטפים קלות. מניחים בסיר עם 1/2 1 כוסות מים וקורט מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. שמים בצד, מכוסה, ל-10 דקות ומעבירים לקערה גדולה. מערבבים עם מזלג. 2. מוסיפים לקינואה את העוף, סיר ויוצקים עליו 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 8 דקות, עד שהקינואה מוכנה. מסירים מהאש ומשהים את הסיר מכוסה 10 דקות. מסננים, אם יש צורך. מצננים לטמפרטורת החדר. 3. מערבבים את כל החומרים לקציצות ויוצרים 10-8 יחידות. מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. 4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הקציצות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה 15 דקות ומגישים עם אנטיפסטי (מתכון בהמשך) ורוטב טחינה..
לאנטיפסטי ירקות על הפלנצ`ה: רצוי להשתמש במגוון ירקות צבעוניים כמו קישואים ירוקים וצהובים, פלפל מכל הצבעים, בצל ואפילו דלעת ערמונים חתוכה לרוחב. פשוט מכינים מרינדה ומשרים בתוכה את הירקות במשך שעה או שעתיים ושמים על הגריל. אחר כך, אם רוצים, אפשר לפזר עליהם גבינת פרמזן, צנוברים ובזיליקום. תענוג! למרינדה: 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס חומץ בלסמי,מיץ מלימון אחד, 4 שיני שום כתושות, 1 כף אורגנו יבש (או 3 כפות טרי), 1/2 כף עלי טימין טריים או כפית טימין יבש), פתיתי פלפל חריף לפי הטעם להגשה: מלח גס אטלנטי ו/או גבינת פרמזן מגוררת