6 מנות 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 1/2 כוס דבש 1 כף כמון מלח ופלפל לפי הטעם
ירקות: 6 תפודים בינוניים חצויים 2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך 2 בצלים אדומים או לבנים חתוכים לרבעים 2 גזרים גדולים, כ"א חתוך ל-3 חתיכות 3-4 בייבי בטטה, כ"א חתוך ל2-3 חתיכות 3 ארטישוק ירושלמי בינוניים, חצויים 1/3 כוס שמן זית 2-3 ראשי שום חצויים תיבול: 4 גבעולי רוזמרין , כ"א שבורים ל-4 מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תחתית הרוסטר בנייר אפייה. 2. מערבבים את כל הירקות ביחד בקערה גדולה ויוצקים עליהם את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הרוזמרין. 3. מניחים בתוך הרוסטר את העוף, ומסדרים מסביב את הירקות והרוזמרין. 4. טורפים ביחד את מיץ התפוזים, הדבש, כמון, מלח ופלפל עם מטרפת יד. מברישים את העוף ברוטב ומכניסים לתנור. צולים 10 דקות ובתנור מדי פעם מערבבים את הירקות להשחמה אחידה. לאחר 50 דקות, יוצקים את יתרת הרוטב על העוף והירקות ואופים למשך 10 דקות נוספות או עד שהעוף מוכן. אם הנוזלים התייבשו, אפשר להוסיף כמה כפות מים. אם העוף משחים מהר מדי, מורידים את החום.