מיני-פנקייקס קלים וטעימים שאפשר גם להכין ללא גלוטן. עשירים בחלבון וסידן.
מיני-פנקייק קלים שאפשר גם להכין ללא גלוטן, עשירים בחלבון וסידן.
אפשר להגיש עם רוטב פירות יער מיובשים (מתכון בהמשך) או לערבב את סירופ המייפל או העגבה עם תותים טריים קצוצים או פירות יער קפואים מופשרים.
טיפ: כדאי לחמם את המחבת על אש קטנה למשך 2-3 דקות לפני שמכניסים את הבלילה ולהגביר את האש לבינונית-נמוכה במשך ההכנה. במחבת של קוצ`ינה מיה אין צורך לשמן את מחבת!
שמים את כל החומרים לפנקייק מלבד הפרג בבלנדר וטוחנים לקבלת
מוסיפים את הפרג. מכסים מכסים ומקררים 15 דקות או עד שהתערובת
מסמיכה יותר.
מחממים מחבת 28 ס"מ על אש נמוכה במשך 2-3 דקות. בעזרת שתי כפות, לוקחים כף מעיסת הפנקייק ובעזרת השנייה מטילים אותה במחבת. אם צריך, משתמשים בגב כף אחת ליצור פנקייק שטוח ועגול יותר. חוזרים על הפעולה ליצור לכ-4-5 פנקייק במחבת עם רווח ביניהם .
מבשלים-מטגנים את הפנקייק עד שהם מתחילים לתפוח ,יבשים מלמעלה וניתן יהיה להזיז אותם בקלות בתוך המחבת (2-3 דקות) והם הופכים ומבשלים את הצד השני דקה.
רוטב: שמים את כל פירות היבשים בכלי קטן ויוצקים עליהם מים רותחים רק לכסות. מכסים ומעמידים בצד עד שהם תופחים. מסננים אך שומרים את המים. בקערה, מערבבים פירות יבשים וסירופ מייפל או אגבה ומספיק מי השרייה כדי ליצור רוטב במרקם הרצוי.מגישים עם הפנקיק.