1 בצל גדול, קצוץ (1/2 1 כוסות) 1כוס גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה בהירה ודקה, חתוך לקוביות ½ פלפל אדום רגיל או פלפל אדום קטן חריף, קצוץ דק
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה
3 כוסות מים ½ כוס קינואה, שטופה 4 כוסות תירס מוכן או קפוא מופשר 1 קופסא חלב קוקוס,קרם קוקוס או תחליף חלב
1 כף פלפל אדום חריף, קצוץ דק (לא חובה)
כוסברה או פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה: 1. בסיר 24 ס"מ מחממים שמן קוקוס על חום בינוני. בוחשים פנימה בצל, סלרי וקוביות תפוחי אדמה ופלפל אדום ומטגנים 5-6 דקות בבחישה מדי פעם.
2.מוסיפים 3 כוסות מים והקינואה השטופה ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 10 דקות.
3. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים 2 כוסות מגרעיני התירס עם תוכן קופסת חלב או קרם קוקוס. מוסיפים עד כוס מים, אם צריך, לעזור בטחינה . יוצקים לסיר המרק ביחד עם 2 כוסות התירס הנוסף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות או עד שהירקות מוכנים והמרק מסמיך. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.(אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מים לפי הצורך).מחלקים את המרק בין קעריות ומקשטים למעלה בכוסברה ופלפל ירוק חריף קצוץ דק (אם רוצים) ומגישים.
הערה: המרק מסמיך כשהוא מתקרר, לכן ניתן להוסיף מים, תחליף חלב או חלב או קרם קוקוס לפי הצורך.