חזה הודו הוא דל קלוריות וגם עשיר בחלבון ומינרלים, אך לעיתים קרובות הוא
מתייבש בקלות. שיטת הכנה זו מרכך את הבשר פלאים וצלייה ברוסטר שומרת על העסיסיות. החזה הפרוס מתאים לא רק כמנה עיקרית חמה בבית, אלא גם לכריכים למחרת.
למרינדה:
חצי חזה הודו (900-1000 גרם)
6 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס יין אדום
1/2 כוס סוכר חום
3 כפות גי`נג`ר טרי מגורר
1/2 כף גרגרי פלפל שחור
1 כפיות טימין יבש
½ כוס מלח (רצוי מלח גס)
6 כוסות מים
4 עלי דפנה
גבעולי טימין טריים (כמצע להודו)
לתערובת תבלינים:
1/2 1 כפיות מלח
3 שיני שום כתושות
1/2 כף אורגנו
1/2 כף פפריקה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית טימין יבש או 1/2 1 כפיות טרי
3-4 כפות שמן זית
רוטב חמוציות:
150 גרם חמוציות מיובשות
1 כוס מים
מיץ מחצי תפוז או לימון
1 כף ג`ינג`ר מגורר
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
מרינאדה: בקערה גדולה מזכוכית או מנירוסטה (לא אלומיניום), מערבבים את כל החומרים למרינאדה חומץ מגבעולי הטמין הטרי. שוטפים ומייבשים את החזה ההודו ושמים בפנים. (הנוזלים צריכים לחסות את החזה לגמרי, או יש להפוך את החזה מדי פעם). מכסים ומניחים במקרר במשך הלילה או עד 24 שעות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסדרים גבעולי טימין טרי בתחתית הרוסטר. מוציאים את החזה מהמרינדה, מניחים ברוסטר ומייבשים.
לתערובת תבלינים: בקערית, מערבבים את השמן עם יתר החומרים לתערובת התבלינים ומורחים את כל הצדדים היטב בתערובת. צולים בתנור החם (בלי מכסה) כ-20-25 דקות עד שהחזה מזהיב. מנמיכים את האש ל-150 מעלות. מכסים את הרוסטר וממשיכים לאפות את החזה עוד כ-40 דקות או עד שההודו מוכן. מברישים מדי פעם, אם צריך, במעט שמן זית.
לרוטב: בינתיים, בסיר קטן, מערבבים את כל החומרים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 10 דקות עד שהחמוציות רכות. יוצקים לבלנדר למרקם אחיד. מוציאים את המכסה של הרוסטר, ומברישים מכל הצדדים ברוטב. מכסים ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מן התנור ומעמידים בצד 15 דקות לפני שחותכים. מגישים עם יתרת הרוטב.