לאוהבי הבשר שבכל זאת מחפשים דרך להפחית בצריכה, הקציצות הקטנות האלו הם פתרון נהדר לאירוח או לארוחה חביבה לילדים. אפשר גם להשתמש בקציצות המוכנות לתבשיל ירקות.
10-12 מיני- קציצות
400 גרם בשר בקר רזה, טחון פעמיים
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
¼ כוס כוסברה ירוקה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות ג`ינג`ר טרי
1 כף דבש או סילאן
מלח + פלפל שחור
לרוטב תיבול: חצי כוס סילאן, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפיות רוטב סויה, חצי כפית ג`ינג`ר טחון, חצי כפית שמן שומשום.
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים את כל החומרים לקציצות, לשים ויוצרים 10-12 קציצות קטנות.
מברישים קלות את פסי תבנית צליה (או מחבת צלוי) בשמן (רצוי שמן קוקוס אם יש) וצולים את הקציצות כ-4 דקות בכל צד.
מערבבים את כל החומרים לרוטב או מגישים עם רוטב צ`ילי מתוק. מקשטים עם כוסברה קצוצה לקישוט.