לסיר גדול, כ-12- מנות (אפשר גם להכין חצי מתכון). לגיוון: ניתן להוסיף פירות יבשים כמו תמרים, תאנים, צימוקים או משמש קצוצים דק למילוי ולהשתמש בתערובת של בשר בקר וכבש.
12 פלפלים צבעוניים שלמים 750 גרם בשר בקר 1 בצל גדול קצוץ ½ כוס מכל אחד: כוסברה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה ונענע קצוץ 4-5 שיני שום כתושות 1 1/4 כוסות כוס אורז מבושל (אפשר אורז מלא עגול) פלפל שחור ומלח לפי הטעם לרוטב: 1 בצל גדול מאד, קצוץ דק 3 כפות שמן ¼ כוס רסק עגבניות 1 קופסא עגבניות מקולפות וכתושות 2 עלי דפנה 1 כף פפריקה מתוקה מים, מלח, פלפל מעט סוכר קנים או דבש, אם יש צורך לקישוט: לקישוט: גמבה אדומה קצוץ דק + עלים מ-5 גבעולי נענע
אופן ההכנה: 1. מורידים את החלק העליון של כל פלפל (ה"כובע") ושומרים בצד. מסלקים את הזרעים. 2. למילוי: מערבבים את כל החומרים ביחד וממלאים את הפלפלים. מסדרים בסיר גדול ורחב (או שני סירים). 3. לרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.מוסיפים את הרסק, עגבניות מקולפות, עלה דפנה, פפריקה , מלח ופלפל.מוסיפים כ-1 כוס מים ומבשלים כ-15 דקות. 4. יוצקים 2 כפות מהרוטב על תערובת האורז בכל פלפל ומכסים ב"כובע". יוצקים את יתר הרוטב בין הפלפלים. מכסים ומבשלים בסיר כ-45—60 דקות או עד שהפלפלים רכים. מוסיפים מים רותחים עם יש צורך. 5. מפזרים גמבה קצוצה ועלי נענע ומגישים.