מרק המינסטרונה מהווה ארוחה בצלחת למיליוני איטלקים ואוהבי אוכל איטלקי. ניתן לגוון עם הירקות לפי מה שיש בעונה, כמו שעועית ירוקה, שורש פטרוזיליה, סלרי שורש או קולרבי. להגשה: גבינת פרמזן מגוררת. כ-6-8 מנות (ניתן להקפיא)
3 כפות שמן זית 1 חציל בינוני חתוך לקוביות (לא מקולף) 1 בצל גדול קצוץ 5 שיני שום כתושות 2 גזרים חתוכים לקוביות 2 קישואים בינוניים, רצוי מזן זוקיני ו/או צהובים חתוכים לקוביות 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים 2 קישואים חתוכים לקוביות 1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות 1 ליטר מיץ עגבניות 1 כף אורגנו 4 עלי דפנה עלי מגבעול מרווה או כף מרווה יבשה (לא חובה) 1/2 1 כוסות שעועית לבנה או פולי חומוס קפואים, מופשרים מלח ופלפל גרוס לפי הטעם 50 גרם פסטה קטנה (כמו קרניים קטנים או אחר), מבושלת ומסוננת חופן בזיליקום גדול, ללא גבעולים, קצוץ , לקישוט
אופן ההכנה: 1. מטגנים את הבצל וקוביות החציל בשמן עד שיזהיב ומוסיפים את כל יתר הירקות. ממשיכים לטגן בבחישה מדי פעם עוד 10 דקות על אש בינונית-קטנה. 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ,מיץ העגבניות, אורגנו, עלי דפנה, מרווה ושעועית לבנה או פולי חומוס. מכסים את הכול במים לכיסוי הירקות +4 אצבעות (7 ס"מ). מתבלים במלח ופלפל (ומעט סוכר אם העגבניות מרות מדי) , מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה. מבשלים כשעתיים, על אש קטנה עד שהשעועית רכה.טועמים ומוסיפים עוד תיבול לפי הצורך. 3. בוחשים פנימה את הפסטה הקטנה המבושלת, מבשלים כ-5 דקות למיזוג טעמים, ומגישים עם גבינת פרמזן מגורר , לחם טוב וסלט.