האי ג`מייקה פעם הייתה פרשת דרכים לתרבויות אירופה, אפריקה ודרום אמריקה, בין היתר, כך שהתבשילים שלו מכילים שילוב טעמים מיוחד. בתבשיל זה תמצאו סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון. במידה והתבשיל מוגש עם אורז – גם חלבון מלא.
8 מנות
2 כפות שמן קוקוס
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוך לקוביות
1 גזר גדול פרוס בינוני
2 גבעולי סלרי, קצוץ (ללא עלים)
1 פלפל אדום קצוץ גס
1 קופסא גדולה קוביות עגבניות
3 כפות רוטב סויה
3 כוסות מים
2 כוסות שעועית שחורה מבושלת, או 1 קופסא שעועית שחורה
1-2 כפיות אבקת קארי
מלח ופלפל שחור או פלפל חריף לפי הטעם
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס בוטנים קצוצים (לקישוט)
להגשה: אורז מלא או אורז אדום מבושל
אופן ההכנה:
בסוטג`, מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום, בטטה, גזר, סלרי ופלפל אדום וממשיכים לטגן בבחישה מדי פעם עד שהירקות מזהיבות קלות.
בוחשים פנימה את יתרת החומרים מלבד הכוסברה והבוטנים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 20-25 דקות עד שהירקות מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף מעט מים רותחים לתבשיל אם הוא יבש מדי.
מגישים על אורז מלא, אורז אדום או קוסקוס מקמח מלא, מקשטים בכוסברה ובוטנים ומגישים. (אם מעדיפים, ניתן לבשל את הכוסברה עם התבשיל במקום להשתמש בה לקישוט).